Polityka prywatności:
1§. Postanowienia ogólne:
  • Dane osobowe użytkowników wykorzystywane są wyłącznie na potrzeby świadczonych usług, w celu usprawnienia serwisu oraz w celu zapewnienia użytkownikom wysokiego poziomu świadczonych usług, a także w celach marketingowych i statystycznych.
  • Każdy z użytkowników ma prawo żądania usunięcia, weryfikacji, bądź poprawienia danych osobowych zawartych w bazie administrowanej. Użytkownik ma prawo do wglądu swoich danych, poprawiania ich oraz usunięcia.
  • Zgłoszenie przez Użytkownika wniosku o usunięcie danych osobowych podawanych w formularzu rejestracyjnym Konta, powoduje iż dalsze świadczenie usługi jest niemożliwe z przyczyn technicznych i w związku z tym równoważne z usunięciem Konta tego Użytkownika.
  • Użytkownik chcący usunąć swoje dane osobowe jest zobowiązany do skontaktowania się z zarządem P.H.U. Raftrans w celu uzyskania dodatkowych informacji.
  • Korzystając z Serwisu, oraz podając dane osobowe w formularzu rejestracyjnym lub na jakiejkolwiek innej stronie, użytkownik wyraża jednocześnie zgodę na przetwarzanie tych danych osobowych na cele określone w niniejszym regulaminie, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
    Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
    • Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.
    • Poprzez informacje przesyłane przy pomocy protokoły http.
2§. Informacje w formularzach.
  • Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  • Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia wysyłanych przez protokół http.
  • Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  • Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  • Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. zakupie określonych Towarów.
  • Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji dotyczących miejsca dostarczenia przesyłki w przypadku przesyłki pobraniowej.
3§. Udostępnienie danych.
  • Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  • Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  • Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Więcej szczegółów w naszej Polityce plików cookie.